Политика

БСП без кандидат за кмет на Пазарджик – подкрепя Благо Солов

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Социалистите в община Пазарджик избраха да подкрепят на местните избори на 27 октомври кандидатурата за кмет на общината на предприемача Благо Солов. Той получи доверието на 69-ма делегати на общинската конференция на БСП, проведена на 31 август, а 14 делегати дадоха гласа за другия претендент и бивш депутат Арлин Антонов. И двамата кандидати се представиха пред форума, като някогашният директор на Националната служба за сигурност разказа за политическата си биография. Бизнесменът Благо Солов говори за бъдещето и сподели оптимизма си за развитието на община Пазарджик. Той вдъхна увереност у делегатите на конференцията, че битката за Пазарджик може да бъде спечелена. Гости на конференцията бяха народните представители от коалиция „ БСП за България“ Йордан Младенов и Надя Клисурска-Жекова, която бе и делегат. Председателят на местната общинска организация на социалистите Лиляна Мърхова-Присадникова направи анализ за проведените избори за евродепутати и участието на БСП в тях. Председателят на групата на общинските съветници от левицата Александър Кобаков направи отчет за работата на съветниците през изминалите 4 години.

Бе взето решение Общинският съвет на БСП в Пазарджик да подреди листата с кандидатите за общински съветници, като бяха гласувани имената на 35 кандидати. Водач на листата ще бъде председателят на общинската организация на социалистите в Пазарджик Лиляна Мърхова-Присадникова. Предстои да бъде подписано споразумение за учредяване на широка Местна коалиция от партии и тогава ще бъдат ясни и конкретните места на отделните представители в нея.

 

Велинград

51-годишният икономист Филип Ангелов е кандидатът за кмет, зад който застава БСП в община Велинград. Ангелов бе единодушно утвърден от делегатите на общинската конференция, а другият номиниран-Костадин Шулев си направи отвод и изрази безрезервна подкрепа за Филип Ангелов, който е добре познат на велинградчани.

Коментари