Спорт

Бронз за „Бадминтон-скуош клуб“ Пазарджик от Държавното за мъже и жени

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Бадминтон-скуош клуб Пазарджик завоюва бронзовите медали в Държавното отборно първенство за мъже и жени и смесени отбори. В групата пазарджишките бадминтонисти побеждават последователно отборите на „Победа“ Дупница с 5:0 срещи, Русе с 5:0 срещи и УСКБ- София с 5:0 срещи, като по този начин се класират за полуфинала.Там губят оспорвано с 3:2 срещи от ВИАС София, което ги оставя с бронзовите медали. В другия полуфинал „Левски“ София побеждава с 5:0 НСА София. Първо място печели отборът на „Левски”-София, втори е ВИАС София.
От пазарджишкия клуб Неделчо Кесов отбелязва, че това класиране на трето място постигнато без да играят най-силните ни жени, тъй като Стефани и Габриела Стоеви са заминали за Олимпийска квалификация в Белгия, а Гергана Павлова е на Европейското първенство за юноши и девойки под 17 г. в Полша.
В София пазарджишкият клуб е представен от: Илиян Стоилов, Илиян Янков, Стефан Гърев, Станимир Стоичков, Борис Кесов, Бистра Манева, Добринка Смилянова, Калина Георгиева, Михаела Иванова и Йоана Ненчева.

Коментари