Култура

Борис Хаджийски получи отличието „Златен век“

Пазарджик Директорът на Регионален исторически музей – Пазарджик, Борис Хаджийски получи отличието „Златен век“, съобщават от културната институция. Традиционните годишни награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост са връчени от министъра на културата Боил Банов на церемония в Национална галерия „Двореца“.

 

Престижните отличия на Министерство на културата се връчват на творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.

Директорът на РИМ – Пазарджик е отличен с почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики – златен, грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В краткото си слово директорът на РИМ-Пазарджик и председател на Управителния съвет на Сдружение „Български музеи“ изказва своето удовлетворение, че все повече музейни специалисти получават най-високото отличие на Министерство на културата. Той благодари на музеите, които са го номинирали, на Сдружение „Български музеи“ за изпратеното предложение, както и на Министерството на културата за високата оценка.

Коментари