Институции

Борисов и Попов инспектираха пътните ремонти в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Пазарджик Тодор Попов провериха на какъв етап е ремонтът на пътя Пазарджик-Пловдив. Отсечката се ремонтира до административната граница с област Пловдив. Ремонтните дейности стартираха в началото на годината и се очаква да приключат до средата на юни. Готово е вече кръговото кръстовище при разклона за Мало Конаре и Огняново. Първоначално то не беше включено в проекта, но по-късно стана ясно, че ще бъде изградено, за да подобри трафика и ограничи възможностите за пътни инциденти. Обновени са участъци с обща дължина над 18 км. за близо 25 млн. лв. Подобрени на транспортно-експлоатационните качества на пътя, положени са геомрежи и маркировка, отводнителни дейности, възстановени са банкети. Отсечката е изключително натоварена, като се надявам след ремонта както трафикът да се облекчи, така и да се подобри пътната безопасност.
След това Борисов и Попов минаха по Южната дъга на околовръстния път на Пазарджик, който също се ремонтира цялостно. След това двамата минаха и по Южната дъга на околовръстния път в Пазарджик, който също цялостно се ремонтира. От излъчването на посещението на Борисов в профила му във Фейсбук стана ясно, че до месец ще бъде представен пред АПИ идейният проект за Западния околовръстен път.
Градоначалникът заведе Борисов и до Зоната на здравето. На място премиерът видя как вървят ремонтните дейности там. Коментирана бе финансова подкрепа от държавата за цялостен ремонт на спортната зала там.

Министър-председателят Бойко Борисов бе придружаван от финансовия министър Владислав Горанов, министърът на образованието Красимир Вълчев и областният управител Стефан Мирев.

Коментари