България Общество

Бойко Борисов посети Кръстава преди да пристигнат къщите, коментира ситуацията в страната

Написано от ПЗИНФО

Виждате една трагедия с пожара, но щом няма жертви, всичко е поправимо. Искам да благодаря на евродепутатите и депутатите ни, които дариха от заплатите си. Ако се стегнат преди дъждовете, хората могат да имат покрив. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при посещение в пострадалото от буря село Кръстава.

Обещал съм АМ „Хемус“ и Мездра да са първото нещо, което ще направя, когато хората видят къде се намираме, посочи той.

Той припомни, че целият ЕС е разчитал на нашето добросъседство с турския премиер и срещата Турция-ЕС се е провела във Варна неслучайно, заяви Борисов.

Провал във външната политика. Сега разбирам, че са се опитали нещо да замажат с поръчката на самолети. Казват, че нямало пари, после имало. Кой ги събра тези пари за два месеца? И в същото време казват да се актуализира бюджета. Провал в икономиката. Показаха един язовир, който го бяха източили. Провал във финансите, провал в здравеопазването. Хората започнаха да мрат, защото не се ваксинират. Радев и Кацаров убиха зелените коридори, отчете лидерът на ГЕРБ.

„Кой на мене ми е актуализирал бюджета в три вълни на пандемията, откъде намирахме пари за пандемията. И ги имаме, и сме ги изчислили и за пенсионерите до края на годината. Кой ни даваше пари за пътища“, попита Борисов. „Радев излизаше всеки ден и казваше: „Давайте повече“. Те просто не разбират. Бюджетарът е занаят, дори да си завършил „Харвард“. Провал има и в МВР“, обобщи Борисов.

Консултациите при президента са абсолютно безсмислени, те са прах в очите на хората, смята Борисов. Той допълни, че президентът се е оплел като пате в калчища.

Разбрах, че Радев днеска казал, че корупционери искали да свалят Кирил Петков. Но първите, които разкриха що за птица е назначил Румен Радев бяха „Има такъв народ“. Ние само питаме КС. Нищо не искаме, само да си спазват Конституцията. Киро казва, че всички кредити се обслужват в ББР. Те се хванаха с ББР, а не с Родопите, където ние всичко сме направили, заяви Борисов.

Категорична победа на ГЕРБ прогнозира Борисов за изборите. По думите му хората са се осъзнали, че тези им се подиграват. „Като си се провалил един път, втори и трети път. Народът каза ГЕРБ може да управлява със всеки, който предложи една програма с десет важни точни“, каза още той.

Нашият кабинет ще го представиме само за да могат хората да сравняват. Вече не си спомням техните премиери, повече прякорите им се помнят, защото народът се подиграва с тях. Искат актуализация, да кажат за какво. Аз се върнах от Братислава със 160 милиона евро. 320 милиона евро съм докарал от Европа само за границата. Да иде Радев, като е дипломат и да донесе 300 милиона. Трябвало им е актуализация. А мене питахте ли ме за първа линия, в условията за най-тежката криза, откъде взимахме пари. Нали са кадърни? Що не го правят, отсече лидерът на ГЕРБ.

Кацаров ли е успешен, дето ваксините се хвърлят и препродават, вместо да ни ваксинират. Рашков ли е успешен – дето плашеше хората да не гласуват. Кой е удачен от този кабинет, за да го подкрепя, попита Борисов.

След тези избори се вижда как ни е подредил народът. Никого не мога да накарам да разговаря с нас, но какво искат повече – да се провалят и трети път ли? Народът каза: Нито една партия не може сама, но ГЕРБ не бива да бъде изчегъртан, отсече Борисов и допълни, че с всеки може да преговаря. Като не искат, народът накрая ще ги изгони с камъни, смята той.

По-подготвен за премиер от мене няма, категоричен е Борисов.

Бойко Борисов коментира кадрите с полицейското насилие на пшротестите: Най-строги наказания за тези, които са си превишили правомощията, но и за онези, които нападаха полицаите. Младен Маринов всичко, което е направил, е направил правилно, подчерта екпремиерът и напомни за белия автобус по времето на БСП. Върховният главнокомандващ виновен ли е, че падна самолетът в Черно море? Като четете постовете на съпругата на загиналия пилот, не ви ли става мъчно? Той носи ли отговорност за офицера, който се самоуби на полигона? Значи в единия случай Младен Маринов и Бойко Борисов са виновни, а Румен Радев е невинен, така ли? Нека мерим с един аршин, възмути се Борисов.

Как така Радев е винаги невинен, попита реторично той. И отново попита защо в случая с Кирил Петков не се предприемат мерки. „Като подадеш молба за развод, нали не си все още разведен и не си освободен автоматично, трябва всичко да мине през съд“, заяви експремиерът.

По темата с мигрантите Борисов изтъкна, че миграцията е от много години и при Бойко Борисов години наред миграцията е нула. Като ме върнат, ще има нула миграция. Като са некадърни, като крият. Откакто ги хванахме запхочнаха да говорят, от един месец, припомни той посещението на депутати от ГЕРБ по лагерите за бежанци у нас, които се оказаха препълнени. Казват, че шербет съм носил, но като отида, гвардейци ме посрещат и свирят българския химн от Вашингтон до Москва и от Берлин до Париж много пъти, неведнъж, припомни експремиерът. Вие следихте ли вчера заседанието на парламента – НСО са дали записа на СДВР и СДВР са го дали на съда. Аз лично щях да подам сигнал за боя над хора, ако бях видял този запис. Да риташ вързан човек, това е голяма срамота. Както и да хвърляш камъни по полицаи, отсече Борисов. Киро казва, че бюджетът е бъкан от пари, но му трябва актуализация, а регионалният министър казва, че няма, на кого да вярваме, попита Борисов и се възмути, че е спрян строежът на спортен салон./ novini.bg

Коментари