Избори

Бойко Борисов дойде в Пазарджик, ГЕРБ стартира кампанията си

Написано от ПЗИНФО

ГЕРБ издига и подкрепя кандидати за кметове в 11 общини от област Пазарджик. Всички те днес бяха представени в Пазарджик на публична среща с лидера на партията Бойко Борисов.

Пред аудиторията говориха доайените сред кметовете на ГЕРБ Никола Белишки/Панагюрище/ и д-р Костадин Коев/Велинград/.

За първи път партия в Пазарджик подкрепя  кандидатурата на досегашният кмет Тодор Попов.

ГЕРБ-Пазарджик има собствена листа с номер 7 в бюлетината.

Чисто партийните кандидатури на партията за общински кметове са Никола Белишки в Панагюрище, Надежда Казакова в Брацигово, Димитър Батаклиев в Пещера, Димитър Балабанов в Батак и д-р Костадин Коев във Велинград.

В останалите 5 общини подкрепа Костадин Варев/Белово/, Васка Рачева/Септември/ Серьожа Лазаров/Лесичово/, Георги Павлов/Стрелча/ и Георги Хулянов/Ракитово/ и Тодор Попов/Пазарджик/.

Присъстващите в залата и гласоподавателите от общините бяха призовани да подкрепят тези кандидати, за да не изпаднат и общините в ситуацията, в която се намира държавата.

Ето и акцентите от изказването на лидера на партията Бойко Борисов:

Финансите на държавата в момента са в трагично състояние. Битката, която сега водим за териториалните планове и Плана за възстановяване, е защото просто в бюджета няма пари! От една европейска държава с дисциплина и ред българите сами си причиниха този кошмар и хаос от последните 3 години. Държах бюджетите на излишък, дойдоха трудните времена и изядоха парите.
Парите ги няма, похарчиха ги пред вашите очи, докато лъжеха, че ГЕРБ краде по 10 млрд. на година. Значи или в бюджета за 3 години трябваше да има 30 милиарда, или са лъгали – това са фактите. Когато ГЕРБ управляваше всички еврофондове работеха, при БСП – спираха. И сега през тези 3 години еврофондовете не работят, а всичко, което правят, е с парите,които правителството ни остави.
Къде е санирането – няма да има повече такова. Ще гледате порутените блокове и ще си спомняте какво направихме преди 3 години и какво сами си причинихме. Надеждата сега е, че това ще е един лош сън, ще дойде ротацията и ще се оправим – но парите ги няма. Събираемостта е по-малка, нямаме инвестиции, работниците избягаха на Запад, защото няма какво да строят тук. Вместо да е готова АМ Хемус, Тракия да се разширява, да правим магистралата Русе-Търново, сега няма нищо, а и всичко вече е 3 пъти по-скъпо. По 4 магистрали и по 5 моста щели да правят на година, а медиите отразяваха безкритично и без въпроси имат ли проектиране, финансиране…
Отивам на кампания без оптимизъм. В 21 век ние отново говорим за оцеляване – след управление от 3 години. Моля поне да не направите в градовете си това, което позволихте да направят в държавата. Аз никога не съм лъгал и съм направил, каквото съм обещал. Винаги сме се отнасяли еднакво с кметовете, без да се интересуваме от коя партия са. За всеки сме направили неща, които са били важни, защото навсякъде живеят българи и ние сме го правили за тях.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари