България Институции

Бойко Борисов: Днес трябваше да сме заедно, управляващи и опозиция

Снимка: Tribune.bg
Написано от ПЗИНФО

„На тази дата с нашия президент трябваше да сме заедно! Това е за десетилетия, народът трябваше да е заедно! А ние цял ден се мъчим да покажем кой колко някого мрази“. Това обяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Той коментира новината за дългоочакваното влизане на страната ни в чакалнята на еврото.
Борисов не скри разочарованието си от изкуственото разделение в обществото.

„Съединението прави силата, да се радваме, свършили сме огромна работа. А ние цял ден отбиваме атаките на нашите българи, десетки колеги от Европа са се наредили по телефон сега да ни подкрепят. Вижте как звучи: финансовите министри на страните от Еврозоната. Не „мутрите“ и не „мафията“. Час след нас влезе и Хърватия. Решиха единодушно! В процеса на взимане на това решение участва и ЕК, получихме изключителна подкрепа“, разказа Борисов.

Премиерът подчерта, че членството в Еврозоната е било основен негов приоритет.

„Героят днес е Радев – гуверньорът на БНБ Димитър Радев! И Горанов. Когато си член на банковия съюз и има пълен мониторинг, никой не може да казва – теглих милиони кеш. Банките са в безопасност. И в същото време не се радвам. Дали не можем да проявим малко мъдрост“, попита Борисов.

Той призна, че се обижда, когато президентът и опозицията го наричат „мутра“.

„Майка ми беше учителка, баща ми – пожарникар. Създали са ме малко по-силен физически. Но как ще си позволи някой да ме обиди така, боли ме. Моето предложение към опозицията е да се хванем и да работим. Такава криза се задава! Всички медии по света ще ни отразят, те се радват за нас. Има избори, народът ще реши. Даже май да си опозиция в следващото време ще е по-хубаво“, коментира Борисов.

Премиерът отказа да отговаря на въпроси и излезе навън да каже няколко думи на протестиращите.

„Не съм щастлив защото не сме заедно! Само обединени можем да вървим напред. Бъдете здрави и не се поддавайте на провокации!“, пожела Борисов.
По-късно премиерът Борисов излезе пред множеството, което се събра пред Министерски съвет, за да подкрепи кабинета и там отново подчерта, че в този хубав ден за България управляващи, опозиция и президента трябваше да бъдат заедно:

Коментари