България Институции

Бойко Борисов в Драгиново: До 2025 г. средната учителска заплата ще стане 2500 лв.

Написано от ПЗИНФО

На традиционна инспекция в страната на стратегическите за правителството обекти е премиерът Бойко Борисов, който обичайно не почива и тази неделя.  Днес премиерът е в село Драгиново – едно от най-големите в област Пазарджик. Той бе придружен от вицепремиера Томислав Дончев.

В последните години беше ремонтиран пътя Велинград-Драгиново, селото се сдоби с чисто нова детска градна, асфалтирани са улици в населеното място. В Драгиново премиерът обяви приоритетите пред ГЕРБ за следващите 4 години:

„До 2025 г. средната учителска заплата ще стане 2500 лв., а на университетските преподаватели – 2800 лв. Образованието беше наш приоритет през последните 4 години, ще остане така и занапред. Предвиждаме разходите за сектора да стигнат 5% от БВП и да пълна дигитализация на учебния процес. Единствено ако имаме мотивирани преподаватели, ще има добро образование, а оттам добре обучени кадри и силна икономика.
Предлагаме само реално постижими цели. Хората ни вярват, защото преди 4 години обещахме двоен ръст на учителските заплати и днес той е факт. 1,4 млрд. лв. осигурихме за увеличението на възнагражденията и 1 млрд. лв. за образователна инфраструктура. Нашата предизборна кампания е лесна. Само показваме направеното и обещаваме – работа, работа, работа. Резултатите са видими за всички“, каза Борисов в Драгиново.
От там министър-председателят отиде в други населени места във велинградско.

 

 

 

Коментари