Общество

Благотворителен турнир събра 2500 лева за лечението на Славянка

Симеоновец

Общо 2 500 лева бяха събрани на благотворителния футболен турнир, организиран от МГЕРБ- Пазарджик за лечението на 19- годишната Славянка Тонева от с. Симеоновец.С лични дарения в инициативата се включиха евродепутатът от ГЕРБ /ЕНП Андрей Новаков, народните представители Десислава Костадинова, д-р Дончо Баксанов, Димитър Гечев и Георг Георгиев.

Средства за лечението на Славянка дариха също общинският  ръководител на ГЕРБ в Белово Васил Савов и членовете на общинското ръководство на структурата, както и общинските съветници от ГЕРБ в Панагюрище. Участниците и гостите на състезанието си купиха и специално изработените фланелки с надпис „Помогни на Славянка”,  осигурени за благотворителната кауза от предприемача Марин Рачев.

Във футболния турнир, който се проведе на стадиона в с. Симеоновец, се включиха общо 17 отбора, като два от тях бяха женски състави.

При мъжете победител стана отборът на Белово, а при дамите първото място спечели отборът на МГЕРБ- Пазарджик.

Припомняме, че преди повече от година младата жена пострада при катастрофа на пътя Пещера-Пазарджик. Оттогава е борбата за нейното възстановяване, за което са необходими средства.

Коментари