Криминално Общество

Благодарение на мобилния му телефон откриха 72-годишен дядо край Велинград

Написано от ПЗИНФО

Снощи, около 20 часа, от администрацията на балнеосанаториум във Велинград подали сигнал, че 72-годишен техен посетител излязъл към 13 часа на разходка в гората, но се загубил. С настъпването на вечерта не можел да се ориентира за обратния път и позвънил от мобилния си телефон.

Веднага с издирването му се заели седем полицейски служители, докато дежурният в управлението поддържал постоянна връзка с човека и го напътствал.

По първоначални данни, мъжът тръгнал към местността Бялата скала. Трите полицейски автомобила се движили с пусната светлинна и звукова сигнализация, за да могат да бъдат чути или видени  от изгубилия се. След около три часа, в местността Булин чаир, на около 7 км от Велинград, той бил открит в добро общо състояние и върнат обратно в почивната база.

От полицията във Велинград съветват хората да предприемат разходки в гората в светлата част на денонощието, по маркирани и обозначени  горски маршрути. Важно е също, преди начинанието, туристите да уведомят близки или познати за маршрута, да са екипирани подходящо и да носят задължително добре зареден мобилен телефон.

Коментари