Общество

Битката на Неделчо Гарджаров за бъбречна трансплантация продължава

Здравейте скъпи приятели, познати и непознати, дарители, хора с добри сърца!

Битката на Неделчо Гарджаров за сбъдване на неговата мечта за бъбречна трансплантация продължава въпреки кризисната ситуация. Неделчо е на 42 години, от с. Тополи дол, общ. Пазарджик. През 2005г., само на 26 години, се налага спешно да бъде включен на хемодиализа. От тогава до сега вече 15 години животът му зависи от апарата за хемодиализа – три пъти седмично по 5 часа, които му дават живот. Въпреки всичко болките и трудности, които преживява не сломяват желанието му за живот. Дълги години неговата майка също е била на хемодиализа. Баща му желае да му стане донор още през 2005 г., но се оказва, че са от различна кръвна група и трансплантация в България не може да бъде осъществена. Към днешна дата Неделчо има този шанс – получава одобрение от френска клиника за трансплантация където се правят трансплантации от различни кръвни групи, докато в България това все още не е възможно.

Нека продължим да бъдем до Неделчо да го подкрепяме и помагаме. Осъществяването на трансплантацията продължава да зависи от набирането на средства като на този етап това е възможно чрез дарителска сметка, helpkarma с кампания „Шанс за Неделчо да живее“! и фейсбук страница „Шанс на Неделчо за нов живот!

Необходимата сума от която се нуждае е около 20 000лв., за самолетни билети, престой и лекарства, като до момента в дарителската сметка има 4200 лева, в helpkarma 408 евро. Операцията се поема от здравната каса. Вярваме, че заедно ще успеем и с много любов и подкрепа Неделчо ще продължи да следва мечтите си!

Благодарим Ви от все сърце! Бъдете Здрави!

Дарителска сметка: BG80UNCR70001519257056

Коментари