Общество Спорт

„Бисмарк“ на Никола Друмев грабна златото от Мемориал „Неделчо Шишков“

Пазарджик Под патронажа на кмета на Пазарджик Тодор Попов в зала „Маестро Г. Атанасов“ се проведе 66-то Държавна първенство по корабомоделен спорт и Мемориал „Неделчо Шишков“ за настолни корабни модели- класове „С“, посветени и на Празника на Пазарджик.

 

Пред съдийската комисия се представиха над 50 модела от клубовете в София, Варна, Русе, Стара Загора, Каварна, Димитровград, Средец и Пазарджик. Представителите на „Модел яхт клуб Пазарджик“ за поредна година показаха, че уверено вървят по стъпките на седемкратния световен и трикратен европейски шампион, незабравимия Неделчо Шишков. От представените осем модела пазарджишките състезатели завоюваха един златен и три сребърни медала.

Със злато за втора поредна година се окичи Никола Друмев в клас С-6-В с модела на „Бисмарк“ с 97,00 точки, следван на по-малко от точка от русенеца Славейко Петров. В клас С-2 победи доайенът от Русе змс Иван Маринов с 97,00 т , следван само на 33 стотни от нашия змс Петко Петков – 94,67 т. В останалите класове при мъжете победиха  Диан Димитров от Варна в клас С-1, Кольо Гунешки от София в клас С-3 и Атанас Киряков от Каварна в клас С-8. При юношите и девойките  в клас С-6-А , изненадващо побеждава новакът от Димитровград , а със сребърни медали се окичиха пазарджишките момичета Невена Узунова и Гергана Николова. Поради здравословни причини, не успя да се яви „златната“ ни Лазарина Бончева. Близко до бронза се доближиха Ангел Семерджиев- С-3 и Леко Гергински- С-8, но моделите им са все още недовършени. Специалната купа, на името на Неделчо Шишков бе връчена в клас С-1 на Диан Димитров.

Коментари