Общество

„Биовет“ дарява 250 000 лв. на хората в неравностойно положение в община Пещера

DCIM100MEDIADJI_0699.JPG
Написано от ПЗИНФО

Чрез компанията си „Биовет“ АД Кирил и Георги Домусчиев даряват 250 000 лева за хора в неравностойно положение в Пещера. Добрата новина съобщи Кирил Домусчиев.
Ето какво е написал собственикът на Лудогорец в официалната си страница във „Фейсбук“:
„Биовет“ АД дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера
Най-голямото предприятие в региона подкрепя кампанията „Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!“
Хранителни пакети с продукти от първа необходимост, витамин C и предпазни маски ще получат около 2000 жители на община Пещера в неравностойно положение. Дарението на обща стойност 250 000 лева е осигурено от „Биовет“ АД. По този начин най-голямото предприятие в региона се включва в кампанията „Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!“, чиято цел е ограничаване разпространението на COVID-19.
Пакетите ще бъдат раздадени на най-уязвимите социални групи – пенсионери, диабетици, инвалиди и хора с ментални увреждания от клуб „Вяра“. Всяка от тези групи има свой клуб в Пещера, както и в двете прилежащи към общината села – Радилово и Капитан Димитриево.
Даренията ще бъдат предоставяни на всеки две седмици до изчерпване на сумата. Списъкът на хората ще бъде изготвен със съдействието на кмета на община Пещера Йордан Младенов и общинската администрация.
Скъпи приятели,
Няма нищо по-ценно от човешкия живот. За нас е важно да направим така, че най-застрашените от коронавируса хора да бъдат защитени, а в същото време да усетят, че в трудните моменти сме готови да им протегнем ръка. Болестта може да бъде преодоляна с общи усилия. Задължително е да имаме социално мислене в тежки за цялото общество времена. Това е поредното дарение, с което фирмите от нашата група подкрепят националната кауза за опазване на здравето на хората и намаляване на негативните последици от пандемията. Надяваме се скоро опасността да бъде преодоляна и да се върнем към нормалния ритъм на живот. Хората от Пещера могат да разчитат на нас.“

Коментари