Избори

Бившият куклен театър ще се превърне в пространство за младежки изяви

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

Ремонт на сградата на читалище „Христо Ботев“ и залата към него предвижда в програмата си за управление кандидатът за кмет Тодор Попов. Всъщност този ремонт, както и реновиране на сградата на Младежкия дом в Пазарджик са сред основните приоритети в сектор „Култура и образование“.

Сградата на читалище „Христо Ботев“ е открита през 1964 г., в следващото десетилетие е построена и залата към него. Малко след това салонът е предоставен за временно ползване на Кукления театър, като това временно положение продължава до 2014 г, когато е върнат на читалището, но вече в окаяно састояние.

Това лято бяха извършени частични ремотни дейности, но съществената работа е предвидена за следващата година, обяви Тодор Попов. Все повече деца участват в творчески клубове и месата, където те могат да представят наученото са недостатъчни. Ето защо залата на читалище „Христо Ботев“ може да предостави чудесни условия за това.

През последните 12 години, в които начело на община Пазарджик е Тодор Попов, културата винаги е била във фокуса на внимание на местната управа. Не само, защото всички културни институции бяха запазени и развити, но бяха разкрити и създадени нови. А Пазарджик е може би единствената община в страната, на територията на която бяха изградени нови читалища – в селата Юнаците и Говедаре.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари