Общество

Бето се срещна с пожарникари и техните деца в Пазарджик

Снимка: Милен Торбев
Написано от ПЗИНФО
„Вашите бащи са герои. Те имат изключително опасна професия. Много често хората не оценяват това, което правят. Моите думи сега са насочени към тях: „Благодаря за това, което правите всеки ден! Вие сте герои!”
Това заяви португалската футболна звезда Бето при посещението си в пожарната служба на град Пазарджик. Световноизвестният футболист проведе специална среща с огнеборците и техните деца, създавайки им незабравими емоции.
Както е известно, Бето е в Пазарджик по покана на Асоциация „Докосни дъгата“, Община Пазарджик и Пазарджик 2020 – Европейски град на спорта и участва в поредица от инициативи и събития.
Бето разговаря с малчуганите и техните смели бащи, като един от въпросите, свързан с мнението му за българските футболисти, го подсети за познанството му с героя от САЩ 94 Ивайло Йорданов, който му е бил треньор в юношеския състав на Спортинг (Лисабон). Последва трогателен момент и осъществен кратък видео разговор между двамата, в който те си припомниха мигове от доброто старо време, но и обсъдиха общи бъдещи инициативи.
Бето зарадва децата и огнеборците със снимки и автографи, след което се сдоби с възможността да се почувства като истински пожарникар. Бившият португалски футболен национал облече пожарникарска униформа и се качи на 30-метрова пожарна стълба под окуражителните погледи на всички присъстващи.
Носителят на трофея от Лига Европа с тима на Севиля получи от ВПД началник Борис Стойнов специален плакет „Приятел на РДПБЗН Пазарджик“, а от своя страна той подари на своите домакини футболна топка с послание и автограф.

Коментари