Институции

Белодробният диспансер в Пазарджик е с нов управител

Снимка: Бисер Стефанов
Написано от ПЗИНФО

“Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Никола Пенчев” – Пазарджик” e с нов, временен управител.

Причината е здравословното състояние на избраният през 2019 г. д-р Румен Аврамов. От уведомление, подадено от д-р Антоан Дончев в Община Пазарджик и в Общински съвет Пазарджик, е видно, че д-р Аврамов се е намирал в тежко здравословно състояние в реанимационното отделение на болница в гр. Велинград. Д-р Аврамов вече е изписан от болничното заведение, но се налага проследяване на неговото състояние, съгласно издадената от „МБАЛ-Велинград” ЕООД епикриза.

Тези обстоятелства очевидно не позволяват д-р Аврамов през продължителен период от време да изпълнява задълженията си на управител на „СБАЛПФЗ „Д-р Никола Пенчев – Пазарджик” ЕООД, което  налага същият да бъде освободен и да бъде избран временно управляващ до провеждането на конкурс.

Поради тази причина Общинският съвет на Пазарджик избра за временно управляващ лечебното заведение д-р Костадинка Сотирова.

Коментари