Спорт

Беловският волейбол вече и с мъжки отбор

Белово ВК „Марица“ Белово вече има и мъжки отбор, съобши треньорът Иван Цоклинов. Съставът не просто се е събрал и тренира, но вече играе мачове и е първи в аматьорската „волеймания“. Амбициите са от следващия сезон да подаде заявка за участие в „А“ група към БФВ – бившата „В“ група, където, по думите на треньора, ще играе срещу отбори от своя ранг. Беловските волейболисти са направили контролни мачове срещу такива отбори, постигнал е и победи.

 

В клуба, който започна само с деца, те вече са около 50.  Новите, които идват с желание да тренират и да се учат, много радват треньора, който „пали“ у тях любовта към волейбола още когато ги събира в 1 клас. Четири от най-добрите МИ деца отидоха в спортното училище в гр. Пазарджик и тренират в „Хебър“, не крие гордостта си Цоклинов и говори за тях като за свои деца. Прекадетките са участвали в регионално първенство в гр. Пловдив. Загубили са от силните отбори на Смолян и „Виктория Волей“, но са усетили тръпката да играеш волейбол на по високо ниво. Сега клубът очаква подкрепата на беловските любители на волейбола при силен домакински турнир, в който ще се включат и много добри отбори като тези от Ихтиман и Сандански.

На 20, 21 и 22 април в Белово ще се играе миниволейбол (4,5 клас/момичета и момчета), ще се проведат квалификации и за републиканско първенство. Клубът е домакин, което приема като нещо много голямо за волейбола в Белово. Последната прекрасна новина, като за старт на новата година, е, че ни приеха за член на БФВ (Българска федерация волейбол). Съвсем не на последно място Иван Цоклинов с много обич благодари на съпруга и сина си за търпението и разбирането, което проявяват при редовните му отсъствия заради  и престоят в залата за тренировки.

Коментари