Криминално

Белгиец с „Ягуар“ причинил вчерашната катастрофа на магистралата

Пазарджик Две са тежките катастрофи станали на територията на областта през уикенда., съобщава пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик. Заради едната, по чудо разминала се без пострадали, се наложиха ограничения в движението на магистралата.

 

Тя стана рано сутринта в неделя, в района на 70-ти километър на АМ „Тракия“ по посока Бургас.  32-годишният белгийски гражданин М.М., нарушавайки правилата за движение, се озовал с лек автомобил „Ягуар“ в насрещното движение на автомагистралата, където се блъснал последователно в два автомобила, собственост на мъже от Сливен и София. При ситуацията са нанесени значителни материални щети по колите. Пробите за алкохол на всички участници в инцидента са отрицателни. Чужденецът е задържан за срок от 24 часа.

При другата катастрофа, станала късно вечерта в събота на кръстовището Пазарджик-Пещера и Капитан Димитриево-Алеко Константиново има трима пострадали. 22-годишният П.Д. от Пазарджик с „Нисан“, не спазил знак „Стоп“ и отнел предимството на движещ се по главния път „Мерцедес“. При последвалия удар шофьорът на немската кола Т. Д (19 г.) от Радилово се озовал с близкия напоителен канал. Младият мъж е със транспортиран в МБАЛ – Пазарджик със сериозни травми и наранявания и опасност за живота. Возещият се до него млад мъж също от село Радилово, както и шофьорът на „Нисан“-а са настанени в болница в различни травми и наранявания, но без опасност за живота.

Коментари