Избори

Без ВМРО на предстоящите избори

Написано от ПЗИНФО

ВМРО ще бойкотира предсрочните парламентарни избори на 2 април. Това решение е взел Изпълнителният комитет на ВМРО. Мотивите са подробно разписани в декларация, която е приета на последното заседание на ръководния орган на партията, се казва съобщение от партийната централа.

От ВМРО заявяват, че отговорно са започнали разговори за изграждането на нов дясно-консервативен проект, който да постави в основите си християнските ценности, моралните устои на българина, както и национално отговорни политики. С тази цел ВМРО се е обърнало към ИТН, „Български възход“ и други политически субекти, с които са могли да намерят общо разбиране по въпросите на съгласието и политическия диалог, промяна на конституционния модел и засилване на правомощията на президента, Македонския въпрос и др.

Вътрешнополитически и външни фактори обаче са осуетили опита за формиране на българска национална сила, която реално да представлява обикновените български граждани в парламента. Надделя и политическият егоизъм, борбата за позиции и субсидии, в която ние не желаем да участваме.

За това от ВМРО започват активна кампания „Не подкрепям никого“.

Коментари