Вашите сигнали

Барокамерата помогна на обгазените пожарникари

Пазарджик

Единствената барокамера в Пазарджик е помогнала във възстановяването на пожарникарите, обгазени преди седмица в Пазарджик при инцидент с газова бутилка. За това научихме от Лилия Кондева, която публикува в социалната мрежа Фейсбук благодарността на майката на един от огнеборците. 

"Здравейте, Лилия! Искам да изкажа огромната си майчина благодарност за благородния жест към обгазените пожарникари, единият от тях е сина ми! Бъдете здрава, все така позитивна, креативна, благородна! 
Благодаря!
Бог да пази Вас и семейството Ви!"

Тези думи на майката на едно момче ме трогнаха и искам да ги споделя, доверява на онлайн приятелите си Лилия. "Тя е майка на един от пожарникарите обгазени при инцидент в Пазарджик. Преди няколко дни съпругата му ме потърси с въпрос дали барокамерата може да помогне, защото мъжът й трудно се възстановява от обгазяването. Без да се замислям организирах на всички пострадали пожарникари нужните сеанси в барокамерата. Днес говорих с тях и се радвам, че направихме точната терапия, въпреки закъснението. Ето какво споделят те след няколко сеанса: главоболието го няма вече, не кашлят, дишат спокойно, спят спокойно… Ще продължим с терапията толкова, колкото е нужно за пълното възстановяване", допълва Лилия.

Не правя дарение, а връщам дълг, скромно заявява жената.
"Когато засвири сирената на пожарната кола, аз изтръпвам, защото знам, че някой, някъде (аз, ти, той… ) има нужда от помощ и знам, че самата тази помощ понякога дава жертви. Искам да се обърна към всички пожарникари в Пазарджик и да ви кажа, че ако по време на работа някой от вас пострада – получи изгаряне, нараняване, обгазяване… каквото и да е, то барокамерата ще е отворена за вас. И нека съдбата направи така, че да се виждаме колкото се може по-рядко по време на работа – и аз вас, и вие мен", завърва своето послание Лилия Кондева.

Припомняме, че барокамерата беше изработена от съпруга на Лииля с цел да подпомогне лечението на собственото им дете.

Коментари