Избори

Балотаж в събота за кандидат-кмета на БСП

Пазарджик До две са сведени кандидатурите на БСП за кмет на Пазарджик – на юристите Стоян Парпулов и Атанас Павлов. Това стана ясно на пресконференция на общинската организация на червените. В събота, 22 август, в Младежки дом Пазарджик балотаж ще излъчи кандидата на БСП за кмет на Пазарджик.

Организацията вече е провела партийната си конференция и е приела предизборната си платформа. Общинският председател на столетницата Лазар Попов обясни, че за изработването на платформата са работили над месец и тя се основава предимно на проблемите в общината. За нея бяхме поздравени и от националното ръководство, добави Попов. Приоритет за нас ще бъда да направим Общината прозрачна за гражданите – как се печелят търгове и конкурси, как се възлагат поръчки и т.н., допълни заместникът му, Илко Савов. Лазар Попов ще бъде водачът на листата за общински съветници. Както по-рано беше съобщено, 31 имена в нея ще бъдат на партийни членове, а други 10 на коалиционни партньори и гражданска квота. От партийната листа досега са одобрени 37 кандидатури, които ще бъдат сведени до 31. Атанас Павлов, едното от имената, между които балотажът ще избира кандидат за кмет на Пазарджик, постави акцент на предизборната платформа. Според него тя е изработена на сериозно експертно ниво и на нея ще се основава предизборната програма на бъдещия кандидат. Ако ви се струва твърде обща, това е, за да се даде възможност на кандидата да изготви програмата си, каза Павлов. Стоян Парпулов коментира, че ще участва в местния вот, защото според него Общината се нуждае от нов модел на управление, тъй като този от последните осем години се е изчерпал. Парпулов сподели някои акценти от програмата си, ако балотажът реши, че той ще бъде кандидатът за кмет на Пазарджик

Общинският председател на БСП Лазар Попов съобщи също, че партньори на партията в местния вот ще бъдат партньорите под шапката на БСП Лява България. На този етап АБВ и Движение 21 са в изчакване за определяне на кандидат за общински кмет, допълни Попов.  

Коментари