България Общество

Балнеокомплекс Свети Спас е отличен за BEST BALNEO HOTEL за 2017 г от третото издание на Balkan Awards for Tourism Industry – BATI

София-Велинград

Наградата на тазгодишния туристически конкурс беше връчена на г-н Кристиян Христов – изпълнителен директор на най-големия балнео комплекс във Велинград. Церемонията се проведе на 5 декември в хотел Премиер Бест Уестърн в София.

Балнеокомплекс Свети Спас е най-големият хотел във Велинград, изцяло захранен с минерална вода. Разположен в едноименната уникалната местност, на края на града, в долината на река Чепинска, сред надиплени хълмове с вечно зелени борове, обширни кадифени поляни, кристално синьо небе и южно родопско слънце… планината на Орфей. Едно земно кътче благословено с лечебен дар, което е било известно още от древността и е имало изградени римски и турски бани, а по-късно е описано и в пътеписи на Алеко Константинов и Иван Вазов. Тук е най-големия минерален извор в града – Радонова баня и едно от чудесата на българската природа – карстовият извор Клептуза – най – големият карстов извор на Балканите.

Коментари