Спорт

Балкан и МГ – Величков откриват турнира „Да подгреем преди Световното”

Пазарджик Отборите на Балкан (Варвара) и МГ – Величков (Пазарджик) ще открият турнира по футбол на малки врати за купа „Райкомерс”, който ще се състои под егидата на кмета на общината Тодор Попов в Пазарджик на 10-ти юни. За проявата, която ще се проведе под под мотото „Да подгреем преди Световното в Русия”, съобщават от Общинска администрация.

 

Организатори са Община Пазарджик и Българска асоциация минифутбол, която от есента на тази година ще провежда и в Пазарджик регулярно първенство за футбол на малки врати.

В първи мач от състезанието Балкан (Варвара) и МГ – Величков (Пазарджик) излизат един срещу друг от 9 часа в неделя на игрището с изкуствена настилка до „Лидъл”, определи жребият.

След тази среща ще се изиграят още 11 мача от груповата фаза преди да се стигне до мачовете от елиминационната.

За най-добрите тимове е предвиден атрактивен паричен награден фонд, както и предметни отличия за призьорите  в личното класиране футболисти – вратар, защитник, полузащитник и нападател (голмайстор).

Предстоящият турнир ще бъде презентационен като целта му е да провокира интереса на желаещите да се включат в шампионата по футбол на малки врати за аматьори.

Идеята е и в Пазарджик да има регулярно първенство за минифутбол по подобие на останалите областни и по-малки градове в страната, а победителят да получава квота за квалификации на Шампионска лига по минифутбол.

Коментари