Спорт

„Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ силни и на Държавното до 17 години

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик С пълен комплект медали донесоха състезателите на „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ от провелото се в Хасково Държавно лично първенство за юноши и девойки до 17 години. Новината съобщи наставникът на клуба Неделчо Кесов. Участие в спора около мрежата са взели над 100 състезатели от 21 клуба.Състезателката на пазарджишкия клуб Рая Пашова, с партньор Стела Стайнова (Стара Загора), е Държавен шампион на двойки девойки. На финала момичетата побеждават двойката Десислава Каркадакова/Диляна Ангелова(НСА/Варна) с 2:0 гейма.
На смесени двойки, в тандем със Цветан Иванов (Левски София) са втори. Губят финала от Боян Боев/Стела Стайнова-Стара Загора с 21:19/21:16
На единично девойки Рая е трета. Палуфинала губи с 2:0 гейма от Десислава Каркадакова (НСА).
Отлично представяне и за Валари Кръстева,която с партньор Десислава Анастасова-Варна на двойки девойки, завоюват бронзовите медали, отпадайки на полуфинал от Каркадакова/Ангелова.
На единично девойки Валари е девета.
Много добро представяне треньорът отчита и за момчетата. Адриан Симеонов и Валари Кръстева са пети на смесени двойки като отпадат на крачка от медалите, а на единично Адриан е девети.
Кристиян Пашов/Василен Гълъбов са пети на двойки юноши.
Много добро първенство и игра показват също Виктор Минеков, Мартин Попов и Георги Златарев.

Коментари