Спорт

Бадминтон-скуош клуб Пазарджик – отборът с най-много медали от Държавното за мъже и жени

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ се завърна от финалите на Държавното лично отборно първенство по бадминтон за мъже и жени като отбора с най-много медали, съобщи наставникът на клуба Неделчо Кесов. Надпреварата се проведе в столичната зала „Европа“ от 2 до 5 февруари, с участието на 240 състезатели от 32 клуба.

Стефани Стоева е трикратен, абсолютен държавен шампион. В единичните дамски битки тя печели финала убедително с 2:0 гейма срещу Калояна Налбантова – (Виктори – София).
На двойки жени Стефани и Габриела Стоеви печелят финала срещу Налбантова/Димова-Макарска, отново с 2:0 гейма.
Същия резултат Стефани записва и във финала на смесени двойки, с партньор Даниел Николов – (Ракетспиид-София) срещу Стилиян Макарски/Диана Димова-Макарска.

Гергана Павлова се завръща ударно в челото на класиранията с три бронзови медала. На единично жени е трета, като на полуфинал губи от Стефани Стоева. Третото място на двойки жени печели с новата си партньорка Михаела Златанова (Виктори-София), като на полуфинал губят с 2:1 гейма от Налбантова/Димова-Макарска (Виктори-София). На смесени двойки, с партньор Стефан Гърев са трети, като са имали малшанса на полуфинал да се паднат срещу Стефани Стоева/Даниел Николов. Така Гергана Павлова записа най-силното си Държавно първенство при жените до сега, коментира Кесов.
Много силно представяне треньорът отчита и за мъжката ни двойка Илиян Янков/Илиян Стоилов, които се класират на девето място и са били на две точки от класиране в осмицата.
Стефан Гърев на единично мъже е пети със загуба от Иван Русев (Виктори-София) в спора за влизане в медалите.

Коментари