Спорт

Бадминтонистките на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик отново са най-добрите в България

Написано от ПЗИНФО

В зала “Европа” в столицата се проведе Държавно отборно първенство “А” група-финали за мъже и жени.

Участие взеха 12-те най-добри клуба у нас.
При жените Бадминтон-скуош клуб Пазарджик станаха Държавни шампиони и върнаха купата в Пазарджик.

В предварителната група тимът разгроми отборите на Техническия Университет -София и Стара Загора с по 5:0 победи, и се класираха за финалната четворка.

Там в изключително драматичен първи мач пазарджиклийки победиха “Виктори”-София с 3:2 срещи, като решаващи бяха победите на единично на Стефани Стоева срещу французойката от индонезийски произход и 50-та в Световната ранглиста Роси Панкараси и на Габриела Стоева срещу датчанката Бенедикте Силасен.

Във втория мач отборът победи “Атлет” – Първомай с 5:0 срещи и в третата решителна среща надделя над “Левски” -София с 4:1 срещи.
Така шампионската титла и купата отново се завърнаха в Пазарджик.

„Трябва да отбележим,че това беше най-тежкото и оспорвано първенство през последните 15 години, като всички отбори без нашия, бяха привлекли в отборите си по трима и повече чуждестранни състезатели от челната стотица на света и въпреки това и само с български състезателки успяхме да завоюваме шампионската титла. Изключителен шампионат за Стефани и Габриела Стоеви“, сподели след края на надпреварата треньорът на момичетата Неделчо Кесов.
Отборът бе в състав: Стефани Стоева,Габриела Стоева, Гергана Павлова, Рая Пашова, Добринка Смилянова и Бистра Манева.

При мъжете тимът от Пазарджик се класира на 10-то място, като пропусна да влезе в шестицата, защото загубиха решителния мач с “Академик” -София с 3:2 срещи.

Отборът на мъжете бе в състав: Стефан Гърев,Илиян Янков, Илиян Стоилов, Кристиян Китанов ,Адриан Симеонов и Виктор Минеков.

Коментари