Общество

Атанас Чолаков: Щастлив и горд съм, че ме наредихте сред великите личности, дали труда и таланта си за процъфтяването на нашия град

Пазарджик Главният художествен ръководител на Ансамбъл „Пазарджик” Атанас Чолаков е новият носител на званието „Почетен гражданин на град Пазарджик и общината”. Номинацията беше гласувана с пълно единодушие от общинските съветници.

 

Освен професионалист Атанас Чолаков е и голям човек, каза кметът Тодор Попов при връчването на Почетната лента. Чолаков благодари както на тези, предложили името му за тази награда, така и на тези, които са го подкрепили. Днес съм щастлив и съм горд, че вие ме наредихте сред великите личности от Пазарджик, които са дали труда и таланта си за процъфтяването на нашия град, добави той.

Званието беше връчено на тържествена сесия на ОбС Пазарджик, която традиционно се провежда преди празника на Пазарджик, 21 май – деня на светите равноапостоли Константин и Елена.  „Днес е специален ден, в който почитаме историята на нашия град. Това, което правим е дребен щрих от 600-годишното развитие на града ни. Нека помним, че сме били част от този инструмент.”, каза кметът Тодор Попов в приветствието си към съветниците. Ако всички се обединим около каузата Пазарджик, градът ни ще стане най-добрият град за живеене не само в България, а и извън нея, поздрави съветниците и областният управител Гинче Караминова  Поздрави за предстоящия празник поднесоха и представители на политическите сили в ОбС.

По традиция, на тържествената сесия, освен званието „Почетен гражданин на град Пазарджик и общината” бяха връчени също„Почетен знак на Община Пазарджик” и „Грамота на Община Пазарджик”. Носител на почетния знак е хореографът фолклорист Иван Кочев. Проф. д-р инж. Димитър Димитров, ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите беше удостоен с отличието „Грамота на Община Пазарджик”.

На тържествената сесия всеки от общинските съветници намери на мястото си таблет, осигурен от Общината. Идеята за пестене на хартия и консумативи не е нова и днес беше реализирана  Кметът Тодор Попов изрази мнение, че по този начин работата на съветниците ще бъде по-ползотворна.

Коментари