Спорт

Атанас Петров: Целите ни са високи,а хората очакват от нас качествен волейбол

Пазарджик Първа тренировка проведе днес мъжкият отбор на волейболния клуб „Хебър”. В ремонтираната Спортна зала „Васил Левски”, треньорът Атанас Петров представи треньорския щаб и новите състезатели на отбора. На тренировката присъстваха кметът на Пазарджик Тодор Попов, членове на управителния съвет на клуба, медии.

 

„Започваме подготовката на един важен ден (Успение Богородично) и се надяваме на успешен сезон. Отборът е комплектован почти напълно”, коментира наставникът. Той представи щаба, с който ще работи: Мартин Живков – помощник треньор; Кирил Благов – статистик; Славейко Катранков – физиотерапевт. Последният е от Септември, а до момента е работел с националния отбор по гребане.

VK_Hebur_shtabVK_Hebur_treningDCIM103GOPROЧаст от отбора, с подписан договор, вече е роденият в Пазарджик Илиян Божков. Той е посрещач, играл за „Пирин” Разлог. Радва се да се върне в родния си град и да играе тук. Треньорът допълни, че започват работа с 14 играчи, двама от които са тук на проби. Очакват още две момчета, състезатели на младежкия национален отбор. Договорът с единия вече е подписан. Отборът е окомплектован на 90{5096c976179be6c5a378f3ca71010889c012c7db7f7ec4b11baea3e99cce71d3}, добави наставникът. „Целите ни са високи и хората от Пазарджик очакват много от нас. И най-вече качествен волейбол – това казах на момчетата преди началото на тренировката”, допълни още той. В днешната първа официална тренировка се включиха 12 волейболисти, а заниманията бяха посветени на физическата подготовка. След дни волейболистите заминават на 10-дневен тренировъчен лагер на Юндола.

Коментари