Общество

„Асарел Медет“ категорично опроверга фалшива новина

Снимка: Pixabay
Написано от ПЗИНФО
През последните дни в интернет се разпространява „публикация“, че имало идея в „Асарел-Медет“ да се изгражда хранилище за отработено ядрено гориво според някаква информация от техен „човек във властта“ .
Заради създалото се напрежение Ви информираме, че ръководството на дружеството никога и по никакъв повод не е било информирано за нещо подобно, нито е водило или участвало в каквито и да било подобни разговори. От гледна точка на „Асарел“ това категорично е фалшива новина, която вероятно има някакви други цели.
Уверяваме хората от региона и всички, които се вълнуват от тази тема, че ръководството и екипът на „Асарел“ твърдо ще отстояваме политиката си за устойчиво развитие на компанията и на нашата община, като ще мобилизираме всичките си усилия за това да не допуснем евентуална подобна идея да се реализира тук. За нас безопасността е на първо място!
Обръщаме внимание, че в ерата на дезинформация, фалшиви новини и хибридни войни, обслужващи икономически и политически интереси, е много важно на какви медии и източници на информация всеки от нас се доверява в ежедневието си.
Бъдете здрави!

Коментари