Култура Общество

Арт инициативата „Аз и животните“ очаква детски рисунки

Организация „Щрьонерхилфе Булгариен”, сьвместно с доброволческата инициатива „Котешки ангели”, обявява конкурс за детска рисунка на тема: „Аз и животните”. Целта е популяризиране на отговорното отношение у децата към бездомните животни и домашните любимци сред възпитаниците в началните училища. Организаторите на конкурса искат да обърнат внимание на искрената любов и културно отношение между децата и животните, отговорната грижа кьм домашните любимци, тьрпимостта към уличните кучета и котки.

 

В конкурса с рисунка по темата могат да се включат деца до 14 годишна възраст (включително). Не са поставени ограничения по отношение на техника и формат. Всички готови рисунки се изпращат на адрес: гр. София, ж.к. „София парк”, сграда 16Д, 1166 (пощата), за конкурса на Котешки ангели. Срокът е до 4 ноември 2016 г. (важи датата на пощенското клеймо). На всяка рисунка трябва да бъдат вписани 2 имена и вьзраст на детето. Имената ще бъдат оповестени публично със съгласието на родителите, изразено чрез предоставянето им върху рисунката. В случай, че желаят да предадат анонимна рисунка, следва да впишат само възрастта на детето.

Снимки на рисунките ще бъдат качени във Фейсбук страница fb.me/vashakartina, където ще се гласува с бутон „Харесай” в периода 7 – 20 ноември 2016 г. Трите рисунки с най-много харесвания ще бьдат наградени с ваучер за страхотните творения на  Марта Янчева от Марти‘с Хевън (https://www.facebook.com/MartisHeaven/), дарени от нея за инициативата. Допълнително от всички рисунки ще бъдат отличени 14, които ще бъдат включени в календар за 2017 г.

МК

Коментари