Криминално

Арестуваха чужденци за опит да подкупят служител на ОДМВР Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Двама чужденци се озоваха в ареста, след като предложиха подкуп на пътен полицай от ОДМВР-Пазарджик. Случката се разиграла вчера сутринта в района на автомагистрала „Тракия”.

Служител на сектор”Пътна полиция” обслужващ района на аутобана пътувал със служебен автомобил към зоната на пътно-транспортно произшествие. Той се движил с включена светлинна сигнализация на автомобила, за да окаже съдействие на колегите си за регулиране на движението, докато трае обработката на местопроизшествието. Движейки се в създалата се тапа от леки и товарни возила полицаят се натъкнал на два леки автомобила с чужди регистрации.

Водачите им се движили в аварийната лента опитвайки се да заобиколят тапата. Освен, че това е забранено по този начин те възпрепятствали движението на полицейския автомобил към мястото на катастрофата. Последвало спиране и на двете коли, чиито шофьори се оказали 45-годишен немски гражданин и 38-годишен австрийски гражданин.

Униформеният предприел действие за съставяне на актове за установеното нарушение на правилата за движение по пътищата.

Тогава двамата подхвърлили една банкнота с номинал от 20 евро и две банкноти с номинал от 5 евро с надеждата да избегнат санкциите. Това още повече усложнило положението им, защото и двамата незабавно били задържани.

На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември, а банкнотите са иззети, като веществено доказателство. Двамата чужденци прекарали денонощието в ареста на полицейското управление в Септември, а спрямо тях се водят досъдебни производства.

Коментари