Общество

АПИ ще предприеме необходимите действия за ремонт на главния път във Ветрен

Написано от ПЗИНФО

Ветрен АПИ ще предприеме необходимите действия за ремонт на главния път във Ветрен. В 18.00 ч. на 6 юли в страницата на Агенцията е публикувано, че: „Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ е изискал от община Септември финансова обосновка за необходимите средства за ремонт на републиканската пътна мрежа на територията на град Ветрен преди поройните дъждове през изминалото денонощие.

 

След прецизиране на предстоящите разходи и дейности АПИ и Община Септември са готови да предприемат съвместно незабавни действия по преодоляване на пораженията от бедствието. Това съобщи инж. Иван Досев – член на УС на АПИ, който днес посети града, за да се запознае на място със ситуацията във Ветрен.“

Със заповед на кмета на община Септември, считано от 17.00 ч. на 5 юли до 17.00 ч. на 11 юли във Ветрен е обявено бедствено положение. Причина за него е проливният дъжд, валял над града между 16.00 и 17.00 ч. на 5 юли, в резултат на който е разрушена настилка по основна улица и същата е неизползваема  за превозни средства. Заповедта, с която е обявено бедственото положение припомня, че улицата се явява централна пътна артерия за гр. Ветрен и е част от републиканския път ІІІ-3704 (Пазарджик-Бошуля-Ветрен-АМ „Тракия“).  

В съобщението на АПИ четем, че до понеделник се очаква да стане ясна стойността на щетите по републиканските пътища в града, след което АПИ и община Септември ще подпишат споразумителен протокол за съвместно финансиране на ремонтните  дейности по републиканските участъци на територията на град Ветрен.

На база подписания протокол Агенция „Пътна инфраструктура“ и Общината ще предприемат необходимите строително-ремонтни работи за възстановяване на пътните настилки във възможно най-кратък срок.

Коментари