Институции

АПИ: Шофьорите, на които им предстои пътуване към Гърция внимателно да планират маршрута си

Шофьорите, на които им предстои пътуване към Гърция е необходимо внимателно да планират маршрутите си. Очаква се на 4 февруари – четвъртък, в съседната ни държава да има обща национална стачка и това да възпрепятства преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница.

 

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение поради опасността от образуването на колони от автомобили по участъци от републиканските пътища в непосредствена близост до контролно-пропускателните пунктове, които затрудняват безопасното движение на всички останали шофьори.

Във връзка с принудителния престой на шофьорите край българо-гръцката граница АПИ осигурява 12 химически тоалетни за шофьорите, които не могат да преминат през контролно-пропускателния пункт Кулата-Промахон и са принудени да чакат край пътното платно до прекратяване на протестите на гръцките фермери и възстановяване на работата на ГКПП.

Макар разрешаването на ситуацията да е извън правомощията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“ се придпремат мерки за създаване на елементарни хигиенни условия на шофьорите./АПИ/

Коментари