Криминално

Апаш окраде училищен директор в кабинета му

Пазарджик Извършител на кражба от учебно заведение е заловен в резултат на предприети бързи действия от служители на РУ-Пазарджик. Преди няколко дни непознат мъж отишъл в учебно заведение, намиращо се в областния град.

 

Пред охранителя на входа той се представил за човек, който има среща  с директора на училището. Минути по-късно  посетителят напуснал сградата, а малко след това директорът на училището установила липсата на мобилен телефон и портмонето си с лични документи и неголяма парична сума. След подаване на сигнал за случилото се на мястото пристигнали младши-полицейски инспектори обслужващи района и криминалисти. Прегледани са обстойно видеозаписите на охранителните камери на училището и полицаите бързо познали стария си познайник Н.Г.-43г. от Пазарджик. Мъжът е наркозависим,  криминално проявен и осъждан за различни престъпления.

Екип на сектор «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик успял бързо да установи местоположението на извършителя и той бил заловен. У него са намерени откраднатите вещи и документи. Н.Г. е задържан първоначално за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление. Със свое постановление прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик е удължил срока на задържането му със 72 часа. Внесено е искане в Районния съд за налагане на най-тежката мярка за неотклонение- «задържане под стража».  

Полицаите продължават работата по случая и изясняват съпричастността на апаша към други кражби в областния град през изминалия месец.

Коментари