Общество

АНТИСПИН кампания по повод Деня на влюбените стартира РЗИ

Посланието на кампанията е „Любовта обича смелите, отпадат безразсъдните“. 

Пазарджик В понеделник се откри Седмицата за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН/ 6-14 февруари/. Всеки желаещ ще може да провери своя ХИВ-статус с бързи тестове в  лабораторията на РЗИ /етаж 3/ и ще получи здравно-информационни материали и кондоми от експертите по профилактика на болестите и промоция на здравето.

 

В периода на АНТИСПИН кампанията ще се проведат лектории с ученици от 7 до 12 класове, ще се раздават брошури, тематични филми, плакати и презервативи. 

Деня на влюбените, 14 февруари, ще бъде отбелязан със съвместна информационна кампания на РЗИ, Младежки БЧК и Младежки дом. 

Какво знаят и какво не знаят за пубертета ще научат  седмокласници от ОУ „Проф. Иван Батаклиев по време на обучението по метода „Ученици обучават връстници“, което ще се проведе на 14 февруари. В същия ден в централната градска част на Пазарджик младежи ще раздават валентинки, здравно-промотивни материали и презервативи.   

През целия период на кампанията на ученици, медицински специалисти в учебните заведения, граждани и НПО ще се предоставят информационни материали „Stop на наркотиците” /с акцент ХИВ/СПИН/, рецепти за здраве „Живко Столетов”, плакати и кондоми./РЗИ/

Сн. архив

Коментари