Общество

Ангелкова ще помага на Пещера туризма

Пещера

Министърът на туризма Николина Ангелкова провдеде работна среща с кмета на Пещера Николай Зайчев. Ангелкова бе в града по покана на народния представител Десислава Костадинова, която също взе участие в срещата. Градоначалникът насочи разговора към двете атрактивни туристически забележителности – пещерата "Снежанка" и крепостта "Перистера". Зайчев обясни, че целта е да се развие района около крепостта. За него има първоначален идеен проект. От своа страна министърът посочи,че за подобни проекти могат да се търсят чуждестранни инвеститори. Затова тя препоръча община Пещера да изготви бизнес план, насочен към инвеститори. Освен това Ангелкова обясни, че се подготвя инвестионна карта в сферата на туризма.

Кметът запозна министъра с идеята за музей на обувката. Идеята бе подкрепена от Ангелкова, която каза,че това е изключително добро намерение за град с традиции в обувния бизнес.

На работната среща бе обсъдено и бъдещето на пещерата "Снежанка". Статутът на пещерите е уреден преди повече от 50 години с постановление на Министерски съвет през 1964 година, когато са поверени на БТС.

След това министър Ангелкова,заедно с народния представител Десислава Костадинова и кмета Николай Зайчев разгледаха крепостта "Перистера".

Коментари