Спорт

Александър Иванов с подробности за бъдещето на ВК“Хебър“

Написано от ПЗИНФО

Президентът на шампиона и носител на Купата на България при мъжете Хебър (Пазарджик) Александър Иванов гостува във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out.

Той говори по различни теми за настоящето и бъдещето на мъжкия отбор и целите пред клуба.

„През тази година мъжкият ни отбор постига всички цели, които си бяхме поставили – класирахме се в групите на Шампионската лига, спечелихме Суперкупата и Купата на България. Вярно е, че представянето ни не е, както през миналия сезон, когато спечелихме всичките си двубои в България. Допуснахме загуби в Шампионската лига, а и в първенството ни. Това няма как да не ни накара да сме малко разколебани, но целите си остават. Сега стартирахме добре в плейофите на efbet Супер Волей с победа над Берое. Целта ни наистина е шампионската титла”, заяви Александър Иванов.

„Какво ще стане ако Хебър не спечели шампионската титла? Когато си избрал един път да вървиш по него и смяташ, че е правилен, то дори да има препятствия по него, не е нужно да го променяш! Не виждам какво може да променим. Хебър отново ще гони всичко възможно”, добави още той.

Относно допуснатите загуби през настоящия сезон, след блестящото представяне през изминалия шампионат, в който Хебър записа златен требъл без нито една загуба, клубният шеф заяви, че това е нормален процес.

„Много наивно би било да очакваме да постигнем също само победи през този сезон. Постигнатото през миналия шампионат бе неповторимо като резултати и като изживяване, за нас и за феновете на отбора. Наистина много нереално е да се смята, че това може да продължава дълго време. Нямаше как да няма конкуренция и от други клубове. Очаквахме някакъв спад в резултатите. Лично аз се надявах да не е толкова рано, защото още в първия ни мач срещу Левски допуснахме загуба. Но това е част от нещата, част от играта, част от спорта. Истината е, че го приехме сравнително нормално. В същото време не ни повлия много добре. Може би изпаднахме в някаква дупка, особено хората, които бяхме свикнали с всички тези победи. Имаше моменти на несигурност и в нашите фенове. Но пък като погледнем от страни ние си постигнахме всички цели поставени до сега. Влязохме в групите на Шампионската лига, спечелихме Суперкупата категорично и спечелихме Купата на страната по един впечатляващ начин, защото се получи един страхотен мач на финала”, каза Александър Иванов.

По темата с бъдещето на старши треньора Камило Плачи, клубният президент коментира, че двете страни имат принципна договорка.

„С Камило Плачи имаме принципна договорка. Имаме мъжка дума! Нямаме подписан договор, но мисля, че е въпрос на време. Имаме планове, които искаме да осъществим с него. Финалът на това ще е в къси детайли, срокове на договори и прочие. Хората, които работят с нас знаят, че принципната договорка е по-силна от това. Кажем ли си мъжка дума, стиснем ли си ръце, трябва да се случи нещо много крайно и в двете посоки, за да не го осъществим”, заяви Александър Иванов.

“Дали ще бъде за един сезон, два, три. Какви ще са условията? Какви ще са неговите изисквания? Какви ще са целите, които ще му поставим? Такива някакви неща, които са съвсем нормални”, добави президентът на ВК Хебър.

За контузиите, които преследват Хебър през целия сезон, мнението на клубният президент, е че тази година е “неповторима“.

“Тази година е “неповторима”, от тази гледна точка… Говорихме си с Камило Плачи, че и на него му е за пръв път да изпада в такава ситуация с толкова много контузени играчи. Истината е, че травмите са от различно естество. Ситуацията, в която изпаднахме не беше лека. Не само от състезателите, но и за всички от клуба. Хубавото е, че се вижда светлина в тунела, защото повечето от момчетата започват да влизат в оптимално състояние. Сега е момента да благодаря на нашия медицински щаб. Разполагаме с голям медицински щаб. Имаме двама физиотерапевти. Имаме доктор, кондиционен треньор, които се грижат и не са почивали в почивните дни от месеци”, обясни Александър Иванов.

Състоянието на Мартин Симеонов е най-тежко от всичките. Неговото възстановяване ще трае няколко месеца. Но се надявам с повече характер, защото той го притежава, да влезе в ритъм все по-бързо. Той е важна част от отбора. Ние ще се погрижим за каквото е необходимо за неговото възстановяване. За това няма въпросителни. Повечето, които са работили с нас, знаят как приемаме такива ситуации. И не си оставаме хората в трудни ситуации”, добави президентът на ВК Хебър.

Джулио Саби започна да тренира. Може би на 50-60% тренира. Да се надяваме съвсем скоро той да влезе отново в игра. Истината е, че само трима или четирима от целия състав не са били трайно контузени през целия сезон. Може само да стискаме палци. Иван Латунов? Латунов е ок вече.

Якопо Масари играе. Трифон Лапков играе. Голяма част от тях стискат зъби, защото знаят каква е ситуацията, в която сме изпаднали. Илия Петков в тренировки помага като диагонал. Гледайки от позитивната страна на нещата – в някакъв начин сплотихме колектива, защото в един момент знаеш, че няма накъде и трябва да се показват характери. А ние в нашия колектив имаме доста характери”, завършиАлександър Иванов

Ето и цялото предаване:

Коментари