Спорт

Александър Иванов подаде оставка от ръководството на Национална волейболна лига

Написано от ПЗИНФО

Президентът на ВК Хебър Александър Иванов подаде оставка от ръководството на Национална волейболна лига.

ДО:

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ВОЛЕЙБОЛ

 

КОПИЕ ДО:

НАЦИОНАЛНА ВОЛЕЙБОЛНА ЛИГА

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 

В последната година ръководството на Хебър (Пазарджик), чийто Председател съм аз, и Национална волейболна лига изградиха изключително добро организационно сътрудничество. Винаги сме се старали да подпомагаме работата на управляващия орган, а финалите за Купа България 2021 в Пазарджик бяха крайния резултат и пример как две организации могат да си сътрудничат за постигането на качествен продукт. Впоследствие приех поканата на г-н Атанас Гаров, Председател на НВЛ, да се включа в ръководството, защото бе видно старанието на целия екип да гради и надгражда, посредством което да вдигаме цялото ниво на волейбола у нас.

За съжаление не успях да представя плана си за развитие на Суперлига и Висша лига пред г-н Атанас Гаров и екипа на НВЛ. В тази връзка вярвам, че новият формат не кореспондира с моите цели и амбиции и с тези на водещ клуб като Хебър (Пазарджик).

Искрено съм разочарован, че действията и вижданията на голяма част от клубовете беше в разрез с всякакви последователни, разумни и управленски действия, което доведе и до оставката на г-н Атанас Гаров. Смятам за достойно, след като ръководството и целите НВЛ са различни, аз също да не бъда част от този колектив.

 

Уважаеми членове на УС на БФВ,

 

Моля, да приемете това писмо като моя официална оставка като член на комисия Национална волейболна лига.

 

С уважение,

 

Александър Иванов

Коментари