Политика

Актьорът Иво Русев оглави местния Инициативен комитет в подкрепа на кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова

Пазарджик Актьорът Иво Русев оглави местния Инициативен комитет в подкрепа на кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова. Русев е обичана и уважавана личност от поколения жители на област Пазарджик, има десетки запомнящи се роли в Драматично-куклен театър „Константин Величков” и е удостоен с орден „Св.Св. Кирил и Методий”, огърлие за особено значими заслуги за развитието на културата и изкуството”. 

 

Живеем в смутно време – в политиката, икономиката, културата, във всяка една сфера на живота, категоричен бе Иво Русев. Според него през годините са се нароили много патриоти, но в кавички, от онези, за които Ботев е написал, че дават душа за наука и свобода, но не своята, а душата на народа. Всичко това ме накара за дълго да се оттегля от обществения живот, но тогава се появи ген. Румен Радев, един чист човек и каза, че няма никакви лобистки, политически и корпоративни зависимости, а да обявиш това пред цяла една нация, задължава много и аз му вярвам, посочи Русев. Ген. Радев е сериозен мъж, човек, който вдъхва доверие, държи на българското, с достойнство може да застане като главнокомандващ и има твърдост, която е необходима много днес, допълни председателят на Инициативния комитет. Разчитам на всички хора, които разсъждават рационално да подкрепят ген. Румен Радев и Илияна Йотова, защото са подготвена двойка и имат характер, каза още Иво Русев. В Инициативния комитет се включиха над 45 уважавани юристи, лекари, учители, мениджъри, художници, военни и спортисти от област Пазарджик.

Коментари