Криминално Общество

Ако забележите лица, предлагащи дезинфекция

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик В някои фейсбук групи се коментира, че по входове на жилищни блокове или кооперации са засечени хора, които се представят за оторизирани да правят дезинфекция служители. Нека за пореден път да акцентираме и напомним на гражданите /особено на възрастните/, че представителите на общините извършват дезинфекция само на обществени места – улици, детски площадки, места за обществено ползване.Дезинфекцията на входове на блокове, кооперации или други жилищни сгради може да се организира само от домоуправителите или от самите граждани, живеещи там. Ако има хора – мъже или жени, представящи се за наети да дезинфекцират /при това безплатно/, то това определено са лица, които имат съвсем други намерения. Пазете се, за да не  станете жертви на измамници или крадци.

Съвети:

– не допускайте непознати /дори оборудвани с облекло или уреди за дезинфекция/ в района на вашите жилищни блокове, входове, общи помещения или в самите жилища.

– ако забележите такива незабавно подайте сигнал на телефон 112 или информирайте по телефона отговорника на входа или полицейския инспектор, които обслужва района. Постарайте се да запомните отличителните им белези /вид на облеклото, цвят или други/ , вида и регистрационните номера на автомобилите ако се придвижват с такива. По този начин ще улесните органите на реда в тяхното установяване и бързо изясняване на ситуацията.

Спазвайте мерките за Вашата лична безопасност, стойте си в къщи и правете полезни неща !

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари