Любопитно

Агресив скейт на „Острова“

Пазарджик

Събота вечер, най-посещаваното място в Пазарджик – „Острова” и силна музика. В съседство с лятната читалня посетителят на парка се натъква на оградено с ленти място, саунд и много млади хора. Малко любопитство и се запознах с Георги Тодоров, Георги Недялков, Илиян Чилов,  имената на три от момчетата, които са организирали събитието.

От тях научавам, че това, което се случва е екстремна демонстрация на каране на агресив кънки.Мероприятието се провежда за втора година в Пазарджик, а идеята на младежите е да се спортува повече, но и да се съберат повече хора в подкрепа на желанието им в областния град да се изгради скейтпарк.

В съботната вечер около 40 момичета и момчета с лекота показваха номера и фигури. А 15 от тях се включиха в демонстративно състезание, без да се надяват на награди – просто за популяризиране на това, което правят.

Тази година проявата се е осъществила с помощта на община Пазарджик и roleri.net, споделиха организаторите. Техните мечти са обаче догодина да има повече спонсори, а състезанието да се проведе в желания скейтпарк.

Коментари