Култура

Авторът на „Акорди“ идва в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

На 13 април Георги Връбчев ще представи в Пазарджик своя нов сборник „Акорди“. Срещата с читателите ще бъде от 17.30 часа в Младежки дом Пазарджик. Авторът благодари за съдействието на директорът на културната институция Инна Церовска.

 

Сборникът „Акорди” е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.
Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в странен, трескав делник на
Пловдив; ще си припомните, че в събота вечер е нормално човек да бъде съблазнен, ще срещнете природата и хората, Любовта като трепет, като страдание, като чудовищна лудост, Тъгата, която може да ти вдъхне надежда и Свободата, за която и най-тежките окови са слаби.
Истории за нещата от живота, истории за пътя. Пътят напред, пътят назад, пътят към себе си. Жени и мъже в приключението на живота. Някои успяват, други не, трети…зависи от гледната точка.
Съвременна проза, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.
Разказите „Коледа”, „Стела”, „Песента на глухара” и „Тъгата” са с награди от Италия и Израел.

Коментари