Общество

Social Evenings продължават с Блажка Димитрова

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

Social Evenings се завръща с четвъртото си издание на 22 ноември! Този месец срещната е с една вдъхновяваща млада дама, която е истински носител на позитивната промяна. Своята история тя ще разкаже в неформална и уютна атмосфера, предразполагаща за добра дискусия и много въпроси. 

Новият гост на Social Evenings ще бъде Блажка Димитрова, която през последните 2 години активно се занимава със социално предприемачество. От скоро тя е превърнала голямото си хоби, готвенето, в малък бизнес – "Благичка – кухня с кауза", където се наемат младежи в неравностойно положение, които приготвят вкусна храна, генерирайки, колкото е възможно по-малко отпадък. Като учител на “Заедно в час” пък е посветила голяма част от времето си на своите ученици, но това не ѝ е достатъчно и става доброволец и ментор на младеж в Африка, с който заедно учат английски и поставят цели за бъдещето. Последното поприще на Блажка е сдружението "Нулев отпадък България", с което провежда обучения във фирми, организации и училища, с цел разпространението на философията за природосъобразен живот с нулеви отпадъци. 

Темите ще са много и все полезни, а за да присъствате трябва да попълните кратка регистрационна форма (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeh_oFgHy_DEUrN3nq-jF6phtTAM2das4DOXM0Kpl7oRnCD0A/viewform).

Коментари