Култура

Playback театър в Пазарджик

Написано от Величка Ачева

Мартенски театрален маратон продължава своята програма с импровизационен театър, в който главният герой е публиката.

На 14 март от 19:00 ч. в Голямата зала на Младежки дом очаквайте театър „Тук и сега”  – единствената професионална  playback компания  в България. Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Това е преживяване, което не може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално и никога не се повтаря. Със сигурност обаче има общи неща- споделянето на истории е вечният начин да учим за света, за себе си и за другите. Спонтанно създадената музика  специално за всяка сцена е радост за сетивата и допълва магическото усещане от представлението в playback театъра, защото там главният герой не е на сцената, а в публиката.

„Тук и сега” има над 14​​0 ​ представления на различни локации в София и страната, пред многобройна публика. Участва в можество фестивали, конференции и форуми. ​През 2018г. се навършват 43 години от създаването на Playback театъра. Световната му история е богата и мащабна, но у нас засега все още е непознат на масовата публика.

Напомняме, че с инициативата Мартенски театрален маратон, Младежки дом – Пазарджик Ви предлага среща с независими и камерни професионални театрални проекти на млади артисти от страната.

Март е месецът, с който подготвяме зрителите за Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“. Неговото 13-то издание ще се състои между 30 март и 3 април тази година. Зрителите, които се включат в Мартенския театрален маратон, стават част от учредителите на наградата на публиката в Младежкия театрален фестивал. Участието в Мартенския театрален маратон е реална и ценна подкрепа за младите хора по пътя им към голямата сцена!

Коментари