Любопитно

7-годишен готвач обра овациите на TABIET

Написано от Величка Ачева

Велинград

Намирам 7 годишния  Chef Димитър Пелев – джуниър на кулинарния фестивал TABIET под шатрата на  хотел „Свети Спас”. Повдигайки се на пръсти, той  приготвя филирана пъстърва, под строгия поглед на баща си – Chef Иван Пелев.

Иван е човека, който от 5 години омагьосва гостите на Балнео-хотел „Свети Спас” с професионалните си умения и невероятни кулинарни шедьоври. Възпитаник на ПГИТ „Алеко Константинов” Chef Пелев не спира да се развива и усъвършенства. През 2016 г. той печели второ място на конкурса  „Най-добър готвач” във Велинград.

Любовта му към професията заразява и 7 годишния му син Димитър, който често „работи” заедно с баща си в кухнята на „Свети Спас”. На въпроса ми, ще стане ли готвач, той категорично заяви:”Да!”, а любимото му ястие се оказа таратора.

Балнео-хотел „Свети Спас” е предоставил безплатно любезното си домакинство на целия екип на кулинарния фестивал, както и на звездата Бобан Здравкович. А всеобщият любимец на всички, естествено е –  Chef Димитър Пелев – младши!/velingrad-bg.com/

Коментари