Култура Общество

Хор „Слава Русева“ покори Венеция

Снимка: Мария Ловчинова
Написано от Величка Ачева

Венеция

"Страхотно представяне на децата от Представителен детски хор "Слава Русева" на международния фестивал на музикалното и танцово изкуство "Венециански нощи" – Италия 2018. Поздравления и адмирации за децата и техните ръководители – Борислава Благоева и Благовеста Кулина! Специални благодарности на община Пазарджик за подкрепата.", споделя във Фейсбук Мария Ловчинова. 

Фестивалът, в който участват пазарджишките деца, се провежда от 19 до 23 юни в италианския град Венеция. В петък, когато е гала вечерта, хор "Слава Русева" ще прадстави Пазарджик и България на още по-голяма сцена в центъра на град Йезело до Венеция.

Неговата основна цел е да предостави възможност за изява на всички участници – деца и възрастни пред широка публика. Да развият и популяризират музикалното и танцовото изкуство, както и да даде възможност за сътрудничество между ръководителите на съставите и обмяна на опит и знания. Организиране на съвместни дейности за запознаване и сприятеляване на изпълнителите. Участниците са разделени в три възрастови групи. Фестивалът няма конкурсен характер. 

Коментари