Спорт

Хебър си гарантира най-малко бронзови медали

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

Кръг преди края на редовния сезон, войлеболистите на Хебър си гарантираха първото място и ключово предимство преди началото на плейофите. Предстои домакински мач срещу ЦСКА в петък. Какво обаче предстои в плейофите?

В тях участват първите осем отбора от редовния сезон, а регламентът предвижда на четвъртфиналите да се играе до две победи от три мача по схемата 1-ви срещу 8-и, 2-ри срещу 7-и, 3-и срещу 6-и и 4-и срещу 5-и от класирането. По всяка вероятност Хебър ще срещне отбора на Дунав (Русе) в четвъртфиналната серия, като първата среща ще се играе в Пазарджик.
Полуфиналните серии се играят до 3 победи. Противопоставят се победителите от четвъртфиналната серия по схемата: победителят от двойката 1-ви и 8-и срещу победителя от двойката 4-и и 5-и. Победителят от двойката 2-ри и 7-и срещу победителя от двойката 3-ти и 6-ти.
Финалът се играе до 3 победи. Финалистите се класират на 1-во и 2-ро място, а останалите отбори заемат следващите позиции в таблицата, в зависимост от класирането им в редовния сезон. Това гарантира на Хебър минимум бронзовите медали. 
Домакини в първите срещи са тимовете с по-предно класиране. Датите на срещите предстоят да бъдат уточнени.

Коментари