Общество

Учениците на Спортното скоро се нанасят в модерни стаи

Написано от Елена Станоева

Пазарджик В напълно обновено и много модерно общежитие ще бъдат настанени скоро учениците от Спортното училище в Пазарджик, съобщава училищното ръководство. Всеки, който преминава покрай училището, вече забелязва грейналата в слънчеви цветове сграда, добавят оттам. Тя е санирана, боядисана отвън, а в момента се извършват довършителни работи по вътрешната реконструкция.

 

Директорът Георги Георгиев добавя, че учениците ще могат да се настанят в обновени и много модерни стаи след броени дни. Напълно сменено е обзавеждането на спалните и на общите помещения, изцяло ремонтирани и отговарящи на всички стандарти са баните и санитарните възли. Георги Георгиев напомня, че в училището се обучават близо 120 ученици, като за онези от тях, които са от по-отдалечени населени места, е осигурено напълно безплатно настаняване в общежитието. За пътуващите пък има безплатни карти. Спортното училище е единственото в региона, което осигурява и униформите на своите възпитаници – пълен комплект спортни екипи, които учениците, оказа се, носят с удоволствие. 

През тази учебна година младите спортни надежди на Пазарджик се обучават в 8 вида спорт. На тяхно разположение са спортните бази в града, а скоро и в училището ще бъдат готови спортните терени. В момента с пълна сила тече ремонт на игрищата на Спортното училище. След приключването им учениците ще има възможност да провеждат тренировките си на открито според най-съвременните изисквания. 

Коментари