Спорт

Тодор Попов за волейболния Хебър: Трябва да се научат да побеждават

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

Трябва да си вярваме повече и да вървим напред. Волейболът е показателен за това колко важна е психиката на един човек и на един отбор. Тези момчета за една година са получили абсолютно всичко – добро заплащане, добра база и публика каквато няма в България. И въпреки това те не печелят важните мачове. Не ги печелят поради една единствена причина – не че нямат спортно-техническите умения, а просто нямат психиката. Затова ще бъдат ъпдейтвани, или поне част от тях. Ще си намерим малко по-психически устойчиви. Това е важно – те трябва да се научат да побеждават. Заради града и заради самите себе си. Като не могат те, ще дойдат други, които могат.

Въпреки че, като за първа година в Суперлигата, представянето не е лошо. Щеше да бъде отлично, ако сме в зоната на медалите. Трябва да имаш цели и да си ги гониш. Искам да имам такива партньори. Те важен мач не са спечелили. Първата победа срещу ЦСКА не беше важен мач, защото беше първи. Следващият беше важен, защото беше пред собствена публика. Важен беше мачът в Тетевен, а те отидоха там и паднаха.

По инерция паднаха и тук. Малко не ни достига, но това е голямото, което разделя добре играещ отбор от голям отбор. Не съм ги отписал, но важни мачове се печелят с психически устойчиви състезатели, докато нашите се огъват в тези моменти. Трябва да променяме нещо, защото целите ни са по-амбициозни. Доверил съм се на Атанас Петров и той получи всички състезатели, които е поискал. През тази година не се получи. Давам му втори шанс, но ако и догодина не се получи, ъпдейтваме системата на 100%. Топката е у него. На този етап считам че Наско Петров е нашият човек.

Коментари