Криминално

Съучастници при телефонни измами влязоха в ареста

Написано от Елена Станоева

Пазарджик, Велинград Двама мъже, съпричастни към извършването на телефонни измами, са задържани в резултат на активните действия на полицаи от Пазарджик и Велинград, съобщават от дирекцията в областния град.

 

През последните два месеца на територията на областта са регистрирани десетки случаи на опити за телефонни измами. Като пример в бюлетина на дирекцията посочва случай от месец април. При него 72-годишната Ц. П. от Пазарджик била заблудена, че служители на МВР търсят съдействие за разкриване на телефонни измами. Така жената се простила със сумата от над 900 лева и около 13 грама златни накити. Аналогични били и случаите с още три жени от Пазарджик – Г. М. – 61 г., С. Я.- 64 г. и Н. М.- 78 г. Те били ощетени общо със суми над 4000 лева, 200 евро и около 40 грама златни накити. За разследване на случаите в РУ-Пазарджик бил сформиран екип от служители на сектор „Криминална полиция”, който влязъл в дирите на човека, отиващ на адресите на жертвите и вземал сумите и накитите. Оказало се, че това е пазарджиклията Х. М.- 39 г. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик.

Служители на РУ-Велинград също са установиха самоличността на съучастник в извършване на телефонна измама. На 69-годишната Н.П. от Велинград позвънил „майор от МВР”, който я въвел в заблуждение и успял да я убеди да предаде над 8000 лева. След тримесечно разследване и при взаимодействие със съседни областни дирекции на МВР бил засечен и задържан посредникът получил парите. Това е И.Б.- 30 г. от Карлово. Работата по случая продължава. 

Коментари